Τα 12 ζώδια, η ειλικρίνεια και το ψέμα

αλήθειες

Στην καθημερινή μας ζωή, το δύσκολο δεν είναι πλέον να λέμε ή να εφευρίσκουμε ψέματα, αλλά να λέμε πάντα την αλήθεια, καθώς το ψέμα βρίσκεται σε ‘‘πρώτη χρήση’’ και παίρνει, ανάλογα με τις περιστάσεις, διάφορες μορφές! Έχουμε λοιπόν, τα ‘‘κατά συνθήκη ψέματα’’, τα ‘‘ευγενικά ψέματα’’, τα ‘‘φθονερά ψέματα’’.

Αν και όλοι λίγο-πολύ λέμε ψέματα, οι λόγοι που το κάνουμε διαφέρουν. Η αστρολογία μπορεί να μας διαφωτίσει και σε αυτό το θέμα, ώστε να μάθουμε για ποιο λόγο καταφεύγει στο ψέμα το κάθε ζώδιο. Πώς τα λέει και πώς θα μπορούσαμε να εντοπίσουμε την αλήθεια, για να μην βρεθούμε προ απροόπτου!

ΚΡΙΟΣ

Οι Κριοί είναι βασικά ειλικρινείς, όμως δίνουν την αντίθετη εντύπωση, από το γεγονός ότι τις περισσότερες φορές συμπεριφέρονται απότομα. Νομίζουν πως κάνουν τα πάντα τέλεια και γι’ αυτό, δεν υπάρχει λόγος να κρύψουν τον πραγματικό τους εαυτό. Είναι άνθρωποι που δεν οπισθοχωρούν εύκολα, μπρος σε κάτι που το επιθυμούν. Αισθάνονται ακαταμάχητοι και δε νοιάζονται για την τιμωρία.

Οι Κριοί κατά βάση δε λένε ψέματα από ντροπή ή αμηχανία ή γιατί φοβούνται τις επιπτώσεις ή τις επιπλήξεις. Λένε ψέματα για να επιταχύνουν τη ροή των γεγονότων. Για παράδειγμα, αν ένας Κριός σου πει στις τρεις τα ξημερώματα, ότι πρέπει να δανειστεί το αμάξι σου και ο τόνος της φωνής του δείχνει ότι βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου, μην πέσεις στην παγίδα να σηκωθείς από το κρεβάτι και να βγεις με τα κλειδιά στο χέρι. Απλά, χρειάζεται το αυτοκίνητό σου για να πάει την επόμενη μέρα στην παραλία! Όμως, εκείνη τη στιγμή του ήλθε η ιδέα και αφού από τη φύση του είναι ανυπόμονος και δε μπορεί να περιμένει, σπεύδει να υλοποιήσει τα σχέδιά του πριν πέσει στο κρεβάτι. Κανείς δε θα μπορούσε, εκείνη τη στιγμή, να φανταστεί ότι έλεγε ψέματα. Ο τόνος της φωνής του, θα έδειχνε ότι η κατάσταση είναι επείγουσα. Και πραγματικά, για τον Κριό ήταν. Έτσι το αισθανόταν.

Οι Κριοί λένε ψέματα, επίσης, προκειμένου να ξεφορτωθούν κάποιον ή κάτι. Είναι τόσο ανυπόμονοι, που τους είναι δύσκολο να ξοδεύουν την ώρα τους δίνοντας εξηγήσεις. Λένε όμως και ψέματα, όταν θέλουν να κρύψουν κάτι, που μπορεί να τους εκθέσει. Αν κάποιος δε, τολμήσει να τους εκθέσει αποκαλύπτοντας το ψέμα τους, θ’ αντιδράσουν με βίαιες εκρήξεις θυμού, μόνο για να καλύψουν την ενοχή τους. Δηλαδή, εκείνη τη στιγμή λειτουργεί κατά τη λαϊκή ρήση, ‘‘φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης’’. Σε μια τέτοια φάση, για να αποσπάσει κάποιος την αλήθεια από τον Κριό, πρέπει να επιμένει στα γεγονότα και να μην παραπλανάται από το θυμό του (που αυτό ακριβώς επιδιώκει να πετύχει, την παραπλάνηση).

Αν ένα παιδάκι Κριός συνηθίζει να λέει ψέματα, δώστε του να καταλάβει ότι για να πει κανείς την αλήθεια, χρειάζεται μεγαλύτερο θάρρος από το να πει ψέμα. Αυτό φτάνει, για ν’ αποκαλύψει αμέσως την αλήθεια.

ΤΑΥΡΟΣ

Οι Ταύροι, κατά βάση, είναι ειλικρινείς άνθρωποι. Αποφεύγουν να κάνουν ή να πουν κάτι, για το οποίο δε θα νιώθουν αμέσως μετά άνετα. Όταν όμως πουν ψέματα, πιστεύουν ότι έτσι έπρεπε να κάνουν. Το ψέμα, συνήθως, το χρησιμοποιούν σαν όπλο προστασίας και ησυχίας, όχι μόνο για το δικό τους όφελος, αλλά και για τους άλλους. Για παράδειγμα, αν ρωτήσεις τον Ταύρο να σου πει τη γνώμη του για το καινούριο σου χτένισμα, θα κάνει κάποια κριτική. Αν, όμως, τον πιέσεις να πει τι άλλο έπρεπε να κάνεις στα μαλλιά σου, με βαριεστημένο ύφος θα σου πει ‘‘Ε! Καλό είναι το χτένισμα’’. Αλλά αν τον παραπιέσεις, προκειμένου να κόψει τη συζήτηση, θα σου απαντήσει απότομα στα κοφτά ‘‘Δεν ξέρω, άφησέ με ήσυχο’’. Έτσι δεν σου αφήνει περιθώρια για διευκρινήσεις, που θα τον έφερναν στην δύσκολη θέση να σου χαλάσει τη διάθεση, αν βέβαια το χτένισμα σου δεν του αρέσει. Αν ένας Ταύρος πεισθεί, ότι δεν θα σταματήσεις να ρωτάς, αν δεν ακούσεις την αλήθεια, τελικά θα την πει.

Για κάτι άλλο που ο Ταύρος μπορεί να πει ψέματα, είναι για θέματα που αφορούν στα οικονομικά και τα περιουσιακά του στοιχεία, καθότι βρίσκεται πάντα γραπωμένος από αυτά. Αν τα οικονομικά του είναι μέτρια, ντρέπεται που δεν είναι πλούσιος. Αν, όμως, είναι πλούσιος, μπορεί να φοβάται την εφορία.
Αν νομίζετε ότι ένας Ταύρος σας λέει κάποιο ψέμα, επιμείνετε να μάθετε πώς ακριβώς έγιναν τα πράγματα. Με την επιμονή σας, αλλά με ήρεμο και διπλωματικό τρόπο, θα τον κάνετε να σας αποκαλύψει την αλήθεια, η οποία τελικά, θα ‘ναι μια ανακούφιση γι’ αυτόν.

Αν διαπιστώσετε, ότι το παιδάκι Ταύρος σας λέει ψέματα, να ξέρετε, ότι προσπαθεί να αποφύγει την τιμωρία και τον πόνο. Υποσχεθείτε του, ότι δεν θα του τις ‘‘βρέξετε’’, αν πει την αλήθεια και μετά αφήστε το, να διαλέξει μόνο του ποια τιμωρία του αρμόζει, αν πρέπει οπωσδήποτε να τιμωρηθεί.

ΔΙΔΥΜΟΙ…

Αφηστε το σχολιο σας

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>