Ολισ(θη)τικες θεραπειες – Μυθοι και πραγματικοτητα

hot-stone-massage-therapy

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια στροφή του κόσμου σε πιο εναλλακτικές αντιμετωπίσεις απέναντι στα προβλήματα υγείας, το άγχος και την ένταση της απαιτητικής καθημερινότητας. Ακούμε όλο και πιο συχνά ορολογίες όπως διαλογισμός, γιόγκα, ρέικι, λέξεις που μέχρι και πριν από λίγα χρόνια ηχούσαν σχεδόν αιρετικές. Και πολλές φορές αντιμετωπίζονταν ως τέτοιες.

Πολλοί ισχυρίζονται πως η δυτική ιατρική κούρασε ή σταμάτησε να πείθει. Μοιάζει να μην είναι πια η βασίλισσα της ίασης, έχασε την πρωτοκαθεδρία της . Ο άνθρωπος άρχισε να ξυπνά και να αντιλαμβάνεται το παιχνίδι που παίζεται με σκακιέρα τον ίδιο του τον πόνο από τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες. Άλλοι λένε ότι, όπως όλα, μόδα είναι, θα περάσει. Μια τρίτη ομάδα υποστηρίζει πως αυτή η αλλαγή του κόσμου και των αντιλήψεών του οφείλεται σε μεγαλύτερες, συμπαντικές, ενεργειακές αλλαγές – κι εκεί εναποθέτουν και την αιτία όλης αυτής της παγκόσμιας κρίσης. Ίσως η πραγματικότητα να κρύβεται, όπως της αρέσει να κάνει συνήθως, κάπου ανάμεσα σε όλες αυτές τις απόψεις. Γεγονός πάντως είναι ότι ο όρος «Ολιστική Θεραπεία» έχει ξαφνικά μπει στο λεξιλόγιο πολλών ανθρώπων.

Τι είναι όμως Ολιστική Θεραπεία; Κατ’ αρχάς…

Icecreamland

Αφηστε το σχολιο σας

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>