Μεγαλο πραγμα η συγχωρεση…

tumblr_mvfvbqRk6m1ra10rno1_500

Πόσες φορές έχουμε δηλητηριαστεί από την αδυναμία μας να συγχωρούμε; Παρόλο που γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να βρούμε την εσωτερική ειρήνη χωρίς συγχώρεση, πολλές φορές συνεχίζουμε να νιώθουμε θυμό, δυσαρέσκεια και εγωισμό. Συχνά μάλιστα έχουμε ξεχάσει τι προκάλεσε τον θυμό μας, γιατί μαλώσαμε με κάποιον και από πείσμα και μόνο συνεχίζουμε να είμαστε θυμωμένοι ή να κρατάμε μούτρα.

Ακόμη κι ένας καθημερινός τσακωμός στο οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον, είναι ικανός για να ταράξει τη γαλήνη μας και να προκαλέσει γενικότερη σύγχυση κι εκνευρισμό. Όταν η αιτία είναι πιο σοβαρή, ας βάλουμε τον εαυτό μας στη θέση του άλλου και ας σκεφτούμε αν εμείς είμαστε όντως ανώτεροι.

Πολλές φορές όμως η συγχώρεση δεν αφορά κάποιον τρίτο, αλλά τον ίδιο μας τον εαυτό. Η διαδικασία της συγχώρεσης μπορεί να αποδειχτεί χρονοβόρα και δύσκολη, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθήσουμε. Η συγχώρεση μπορεί να μας ζωντανέψει και να μας απελευθερώσει.

Αφηστε το σχολιο σας

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Read previous post:
despicable_me_2_minion_tim-1440x900 (2)
Η γλωσσα του σωματος στον ερωτα!

Οι εκφράσεις του προσώπου Ας ξεκινήσουμε από τις ενδείξεις που δίνουν οι εκφράσεις του προσώπου κατά την διάρκεια της επικοινωνίας,...

Close