Κουραστηκα να πιστευω…(μερος 1ο)

koyrasthka

Όλοι το τελευταίο καιρό βλέπουμε τις εξελίξεις και σε εθνικό και σε παγκόσμιο επίπεδο να αλλάζουν τόσο γρήγορα όσο το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα στη χώρα μας. Είτε δεν καταφέρνουμε να ακολουθήσουμε και να παρακολουθήσουμε τις αλλαγές αυτές είτε, αν το καταφέρουμε, μένουμε αμέτοχοι. Ειδικά η δεύτερη επιλογή είναι που θα μας καταστρέψει.

ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ κάθε αερολογία από ανθρώπους που επειδή καταφέρνουν και εκλέγονται νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να εξουσιάζουν χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τη βούληση του λαού αλλά και τις ανάγκες της κοινωνικής πραγματικότητας. Εννοείται πως δεν θα τους τοποθετήσουμε όλους μέσα στο ίδιο σακί -το σιχαίνομαι αυτό όταν γίνεται άλλωστε- αλλά οι περισσότεροι, δυστυχώς για εμάς, τους προγόνους και τους απογόνους μας, είναι αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις για τη ζωή μας σε μια τέτοια κρίσιμη περίοδο και καμπή της Ελλάδας και αυτό που επιδεικνύουν, αντί να είναι η συνέπεια, η ελπίδα, το συντονισμένο σχέδιο για την «έξοδο από τη κρίση», η ανάπτυξη και η πραγματική ευημερία -όχι μόνο τα χρήματα αλλά και η ψυχική ανάταση των ανθρώπων- αντιθέτως, επιδεικνύουν ασυνέπεια, πόλωση, μικροκομματικά συμφέροντα, φρούδες ελπίδες, τεχνητούς τσακωμούς και καμία ουσιαστική συζήτηση αλλά και κίνηση για την αλλαγή αυτής της κατάστασης. Αυτό όμως τι έχει ως αποτέλεσμα; Λαός και Εξουσία είναι δύο διαφορετικά σώματα ξένα μεταξύ τους. Ό,τι χειρότερο για μια δημοκρατία.

ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ στην πραγματικότητα …

Icecreamland

Αφηστε το σχολιο σας

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>