Πινεις ; Ποτε πρεπει να σταματησεις;

1503470_481369848639604_297440708_n

1503470_481369848639604_297440708_n

Πίνεις ; Πότε ξέρεις ότι πρέπει να σταματήσεις; Μήπως δεν μπορεί να περάσει μια μέρα αν δεν πιείς; Μήπως φίλοι σου και συγγενείς ανησυχούν για εσένα;

Πότε πρέπει να ζητήσεις βοήθεια;

Οι Περισσότεροι άνθρωποι που κάνουν κατάχρηση αλκοόλ συχνά προσπαθούν να το κρύψουν από τους άλλους και πολλές φορές και από τον ίδιο τους τον εαυτό ή αρνούνται ότι έχουν πρόβλημα. Αν χρησιμοποιούμε το αλκοόλ με σκοπό να καλμάρουμε, να χαλαρώσουμε, να κοιμηθούμε ή για να νιώσουμε καλύτερα, να ανέβει η διάθεση μας, να πάρουμε θάρρος, η για να ανακουφιστούμε από τους έντονους πονοκεφάλους που προκαλεί η χρήση αλκοόλ τότε θα πρέπει να ζητήσουμε βοήθεια από τους ειδικούς.

 

• Βοήθεια μπορούμε να ζητήσουμε αν δούμε φίλους η/και συγγενείς να ανησυχούν έντονα για μας επειδή πίνουμε, ή αν αντιληφθούμε ότι ενοχληθήκαμε από την κριτική τους ή τις συμβουλές τους.

• Βοήθεια επίσης μπορούμε να ζητήσουμε αν αισθανόμαστε τόσο ένοχοι για την κατάστασή μας που να σκεπτόμαστε πως πρέπει να σταματήσουμε αυτή τη συνήθεια ενώ ταυτόχρονα θεωρούμε ότι δεν μπορούμε τελικά να το καταφέρουμε.

Δεν είναι κακό να μη μπορείς να τα καταφέρεις, οι περισσότεροι δεν μπορούν μόνοι τους. Για όλους μας είναι δύσκολο να αλλάξουμε συνήθειες πόσο μάλλον μια τέτοια συνήθεια .

Icecreamland

Αφηστε το σχολιο σας

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>