Ζωδια: Ποια ειναι η “σταγονα” που θα κανει το ποτηρι να ξεχειλισει ;

ντένη2

«Φύγε απ’ τη ζωή μου, είσαι η καταστροφή μου, βαρέθηκα να χάνω κι η υπομονή να κάνω!» …Όπως λέει και το τραγούδι!

Τελικά τι είναι αυτό που μας κάνει να πούμε επιτέλους εκείνο το… ευλογημένο: «Άι σιχτίρ πια! Μπούχτισα, σε βαρέθηκα!»; Ή εκείνο το θρυλικό του Λαζόπουλου, από τους «10 μικρούς Μήτσους»: «Άι-χάσου!». Πότε το φοβισμένο και ανασφαλές «ανθρωπάκι» θα βρει επιτέλους το κουράγιο να ορθώσει το ανάστημά του και να απαιτήσει το μερίδιο της αξιοπρέπειας που του ανήκει; Το θάρρος που απαιτείται για να δει επιτέλους ότι η ζωή έχει κι άλλη συνέχεια παρακάτω δε σταματά εδώ. Γιατί ο φόβος και η ανασφάλεια είναι τα μόνα τείχη που μας κλείνουν την ορατότητα. Μια ορατότητα που σου επιτρέπει να δεις ότι η ζωή δεν τέλειωσε εδώ, αλλά ότι έχει κι άλλα υπέροχα και συναρπαστικά πράγματα να βιώσεις!

Βέβαια, όλους μας λίγο-πολύ τα ίδια πράγματα μας ενοχλούν και μας προσβάλουν σε μια σχέση, κυρίως, βέβαια, η ανεντιμότητα, η κοροϊδία, το ψέμα… Παρ’ όλα αυτά, είναι διαφορετικό στον καθένα μας εκείνο που μπορεί τελικά να μας ωθήσει να το πάρουμε οριστικά απόφαση, μπορεί να είναι κάτι που να φαντάζει σχετικά πολύ μικρό σε σχέση με αυτά που προηγήθηκαν… Είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι!

Ποια είναι λοιπόν, η «σταγόνα» που ξεχειλίζει το ποτήρι για το κάθε ζώδιο ξεχωριστά;

ΚΡΙΟΣ

Είναι ικανός, αν και πολύ περήφανο ζώδιο, πολλές φορές να κάνει ότι δε βλέπει και δεν καταλαβαίνει κάποια πράγματα. Αυτό όμως που θα τον εξοργίσει είναι το να μην κρατήσει κάποιος την υπόσχεσή του να μείνει μαζί του ό, τι κι αν συμβεί… Θα θυμώσει πραγματικά πολύ, είναι ικανός ακόμη και να φτάσει στα όρια και να …χειροδικήσει. Όλο αυτό το λαμβάνει ως ψέμα και προδοσία υψίστου βαθμού. Δεν μπορεί το μυαλό του να δεχτεί ότι αυτά που μέχρι χθες ήταν οι σταθερές της ζωής του και χάρη σ’ αυτές έδινε τη μάχη του, δεν υφίστανται πια ή δεν υπήρξαν πραγματικά ποτέ στη ζωή του.

ΤΑΥΡΟΣ…

Αφηστε το σχολιο σας

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>