Αν η ζωη καθε ζωδιου γινοταν ταινια, ποιο Οσκαρ θα κερδιζε;

όσκαρ

ΚΡΙΟΣ
Βραβείο Πρώτου Ρόλου θα έπαιρνε ο Κριός, ανδρικού ή γυναικείου, δεν έχει σημασία. Θα μπορούσε και να πουλήσει και την ψυχή του για να το κερδίσει. Άσε που έχει μαζέψει τις περισσότερες υποψηφιότητες για το εν λόγω Όσκαρ από κάθε άλλο ζώδιο, κάνοντας επί μονίμου βάσεως ό,τι πιο τρελό, φιγουρατζίδικο, ηρωικό, εντυπωσιακό ή… εξευτελιστικό θα μπορούσε να διανοηθεί άνθρωπος. Τέτοια τρέλα δηλαδή που θα μπορούσε να πάρει και το τιμητικό Όσκαρ post mortem για τη γενικότερη προσφορά του στο να μας δημιουργεί έντονες συγκινήσεις (Θεός φυλάξοι δηλαδή).

ΤΑΥΡΟΣ
Θα μπορούσε κάλλιστα να κερδίσει βραβείο για το Καλύτερο Ντοκιμαντέρ ο Ταύρος. Διότι είναι «ψαγμένος» τύπος και ό,τι κάνει είναι εξαρχής εμπεριστατωμένο και στη συνέχεια καλαίσθητα παρουσιασμένο. Και με άποψη, έστω κι αν δεν είναι εκείνη που θα συνταράξει το κατεστημένο. Αλλά και οι πολλές αναταράξεις του… status quo δεν γοητεύουν τις κριτικές επιτροπές των Όσκαρ. Έτσι ο Ταυρούλης μας κάνει και τη ζωή του ένα ωραία σκηνοθετημένο ντοκιμαντέρ, που σέβεται το κοινό του και είναι άξιο κάθε τιμής και χειροκροτήματος.

ΔΙΔΥΜΟΣ
Ομόφωνα το βραβείο Διασκευασμένου Σεναρίου θα πήγαινε στον Δίδυμο. Η ικανότητά του να παίρνει την πραγματικότητα, να τη φέρνει το μέσα-έξω και να την παρουσιάζει ως μια άλλη, εξίσου πειστική και ενδιαφέρουσα αλήθεια, είναι παροιμιώδης. Και όπως ακριβώς δηλώνουν οι βραβευμένοι με Όσκαρ στις συνεντεύξεις «ταυτίστηκα με την ιστορία», ακριβώς αυτό κάνει και ο Δίδυμος, έστω κι αν ο… άλλος του εαυτός, για το καλό της ψυχικής του ισορροπίας, διαχωρίζεται και λέει από μέσα του: «Ε ρε, πώς τους δούλεψα πάλι, μα ποιος είμαι;»

ΚΑΡΚΙΝΟΣ…

Αφηστε το σχολιο σας

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Read previous post:
μοντέλο
Ποσο υποκειμενικη είναι η ομορφια; Επιστημονες βρηκαν τα στοιχεια του τελειου προσωπου!

Αν θέλεις να κάνεις το πρόσωπό σου να δείχνει ελκυστικό ακόμα και με το πέρασμα του χρόνου --> Διάβασε το άρθρο <--...

Close