Απιστια: Για ποιους λογους απιστει ο ανδρας και για ποιους η γυναικα;

ξενερώνεις

Η απιστία δεν αφορά τους ερωτευμένους…
Ο ερωτευμένος δεν μπορεί καν να σκεφτεί να απιστήσει. Είναι «μαγεμένος» και «ελεύθερος».
Η απιστία αφορά όσους θέλουν να διαφύγουν. Είτε από την σχέση τους… είτε από τον ίδιο τους τον εαυτό.

Α. Ποιοί είναι οι λόγοι που οδηγούν άνδρα και γυναίκα στην απιστία;

• Έλλειψη συναισθηματικής ή/ και σεξουαλικής επικοινωνίας: H αποξένωση του ζευγαριού που έχει πάψει να μοιράζεται αληθινά συναισθήματα, σκέψεις, μια κοινή ερωτική ζωή.

• Ανάγκη επιβεβαίωσης- Ναρκισσιστικής τροφής. Εδώ συναντούμε κυρίως άνδρες και γυναίκες με βαθιά ριζωμένες ανασφάλειες και αδυναμία ουσιαστικής επένδυσης σε μια σχέση. Άτομα που δεν αφήνονται ποτέ στα χέρια του συντρόφου τους… αλλά “σπαταλώνται” στα χέρια πολλών για να νιώσουν “αποδεκτοί” ενώ παράλληλα χτίζουν τις τέλειες συνθήκες για να μην τους αποδεχτεί κανείς γι’ αυτό που πραγματικά είναι.

• Η ουσιαστική κρίση ταυτότητας και ρόλου κατά την μέση ηλικία. Ο άνδρας που νιώθει να “χάνει” τον ένα βασικό ρόλο της ζωής του- τον επαγγελματικό, προσπαθεί να κυνηγήσει τον άλλο βασικό ρόλο του: τον ρόλο του εραστή. Και η γυναίκα όμως που απομακρύνεται σταδιακά από τον ρόλο της μητέρας , ενώ τα παιδιά ανεξαρτητοποιούνται, εφόσον η σχέση της είναι νεκρή, αποζητά έξω από αυτήν την ερωτική και -κυρίως- συναισθηματική της ολοκλήρωση.

• Σεξουαλικός κορεσμός ή ύπαρξη κάποιου σεξουαλικού προβλήματος, το οποίο δεν έχει αναγνωριστεί και δουλευθεί, σε έναν ή και στους δύο συντρόφους.

• Η επικριτική στάση, η υποτίμηση και η απαξίωση μέσα στην σχέση που κάνουν τους συντρόφους δυο ξένους με βαθιά ανάγκη να διαφύγουν από την ψυχολογική κακοποίηση που δέχονται.

Β. Ο άνδρας είναι πολύ πιο πιθανό να απιστήσει όταν:…

Icecreamland

Αφηστε το σχολιο σας

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>