Υλικά για 6-8 περίπου ατομικά φορμάκια
Για τη βάση
100γρ αμυγδαλόψιχα
60γρ μπισκότα digestive, Graham Crackers ή Hob Nobs
50γρ βούτυρο
Για τη γέμιση
400γρ ανθότυρο
400γρ στραγγιστό γιαούρτι 10% λιπαρά
150γρ ζάχαρη άχνη
25γρ ζάχαρη κρυσταλλική (απλή)
3 κ.σ. γάλα φρέσκο
3 φύλλα ζελατίνης (6γρ)
Εκτέλεση…
1.Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 οC.
2.Βάλτε τα μπισκότα και την αμιγδαλόψιχα στο μούλτι να γίνουν σκόνη. Ανακατέψτε με το λιωμένο βούτυρο.
3.Στρώστε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος μια λαμαρίνα, τοποθετήστε επάνω τα φορμάκια και καλύψτε τη βάση τους με το μπισκότο πιέζοντας καλά. Ψήστε για 10 λεπτά και αφήστε τα να κρυώσουν.
4.Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης να μουλιάσουν σε κρύο νερό για 10 περίπου λεπτά.
5.Με μίξερ χειρός ή μεγάλο χτυπήστε το ανθότυρο με τις ζάχαρες μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε και το γιαούρτι και περιμένετε να ενσωματωθεί.
6.Στίψτε καλά τα φύλλα ζελατίνης. Ζεστάνετε 3 κ.σ. γάλα φρέσκο και όταν είναι πολύ καυτό (λίγο πρίν το βρασμό) ρίχτε το στα φύλλα ζελατίνης και ανακατέψτε καλά να διαλυθεί. Προσθέστε το μίγμα τις ζελατίνης στο μίγμα τυριού/γιαουρτιού και ανακατέψτε καλά.
7.Γεμίστε τα φορμάκια με το μίγμα τυριού, σκεπάστε τα καλά και βάλτε το γλυκό στο ψυγείο να δέσει.
8.Ξεφορμάρετε προσεχτικά περνώντας ένα μαχαίρι γύρω γύρω από τη φόρμα και ζεσταίνοντάς τη με ένα πιστολάκι μαλλιών περιμετρικά (στο δυνατό).
9.Γαρνίρετε με σος καραμέλας, με μέλι, βύσσινο, φρούτα ή με ότι άλλο κάνετε κέφι.
Πηγή: www.tsixlofoyska.gr