Τι λετε; Τα αντιθετα ελκονται;

δύσκολους

Τη προηγούμενη εβδομάδα περνώντας από τα Public πήρα ένα βιβλίο. Έψαχνα κάτι ανάλαφρο. Κάτι για να με παίρνει ο ύπνος πιο εύκολα. Κάτι απαλό και γλυκό. Έτσι, κατέληξα στο “Ο τύπος του διπλανού τάφου” της Καταρίνα Μασέττι. Μη μπερδευτείς με τον τίτλο.

Πρόκειται για ιστορία αγάπης.

Απλώς, αποδείχθηκε πως με αυτό το βιβλίο δε θα κοιμόμουν εύκολα. Αντίθετα, θα τσίτωνα τα νεύρα μου. Και αυτό γιατί διαπραγματεύεται την ιστορία αγάπης δύο ανθρώπων που δεν έχουν τίποτα κοινό.

Και εγώ, αγαπητοί, δεν πιστεύω καθόλου μα καθόλου πως τα αντίθετα έλκονται.

Πιθανότατα να ανήκετε και εσείς στην κατηγορία εκείνων των ανθρώπων που βρίσκουν συναρπαστικό να προσπαθούν δύο διαφορετικά μυαλά να συνυπάρξουν στον ίδιο χώρο λόγω της σωματικής τους έλξης. Ο.Κ. μπορώ να παραδεχτώ ότι στην αρχή, τα πράγματα δεν είναι καθόλου άσχημα. Οι διαφωνίες φαίνονται αστείες. Το πάθος κάνει να μοιάζουν μικρά και ασήμαντα τα πάντα. Η άλλη άποψη δεν είναι ενοχλητική αλλά ενδιαφέρουσα. Το «αντίθετο» δεν φοβίζει. Δίνει απλώς την εντύπωση ότι παρασύρει για άλλα πράγματα. Για αλλαγή. Για ανανέωση.

Όλα αυτά, βέβαια, στην αρχή. Βέβαια, στην αρχή είναι τα πάντα ωραία. Εξάλλου, αυτό που περισσότερο θέλεις είναι να γεύεσαι, να βλέπεις, να μυρίζεις και να αγγίζεις. Δεν θέλεις να συζητάς. Δεν έχεις καμιά διάθεση να μοιραστείς σκέψεις σου για την πολιτική. Δεν σε νοιάζει αν ο άλλος είναι μποέμ και ούτε σκέφτεται να κάνει παιδί. Δεν δίνεις σεντς για την ακαταστασία στο σπίτι του. Για τα κολλήματα του. Για τις ιδιοτροπίες του. Για τα γούστα του στο φαγητό. Για τις προτιμήσεις του στη διακόσμηση. Για την άποψη του στις διακοπές. Δεν σε νοιάζει διόλου τι έχει στο κεφάλι του γιατί ουσιαστικά δεν έχεις προλάβει να φανταστείς ή να σκεφτείς πως είναι να μένεις με κάποιον που όταν λες μαύρο εκείνος εννοεί άσπρο.

Και όταν εκείνος βλέπει φως εσύ βλέπεις μαύρο σκοτάδι…

1 Σχολιο

  1. vagelis

    April 20, 2014 at 5:32 am

    εγώ πάντως για να μείνω σε σχέση που θα μου λέει ναι σε όλα δεν… Ο λόγος; θέλω να εχω μια γνώμη από την άλλη οπτική γωνία, kapou ίσως να σφαλω! Πως θα to διορθώσω; τα έτερονιμα έλκονται τα ομώνυμα απόθουνται

Αφηστε το σχολιο σας

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Read previous post:
έρωτας1
Κανε τον να κρεμεται απο τα χειλη σου

Το πρώτο άγγιγμα με τα χείλη, συνήθως είναι η αρχή μιας σχέσης. Από την άλλη πλευρά βέβαια το πρώτο φιλί...

Close