Τα ζωδια και το δραμα

drama

ΚΡΙΟΣ
«Τι έκανε λέει;» Αυτές οι τρεις λέξεις είναι ο κεραυνός που δίνει σύνθημα για το ξεκίνημα της καταιγίδας. Αν δεν κάνει τσαμπουκάδες (και) μέσα στη σχέση του ο Κριός, ποιος θα τους κάνει; Εντάξει, έχουμε και κάποιους άλλους υπόψη μας, αλλά το πρώτο στη σειρά ζώδιο έχει αξιοζήλευτες επιδόσεις στον θεατρικό τομέα. Τόσο που ο οίστρος του μπορεί να το παρασύρει σε ακραίες καταστάσεις. Ευτυχώς δηλαδή που του περνάει γρήγορα και σου δίνει μια περίοδο ανάπαυλας μέχρι την επόμενη… παράσταση. Σαν τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίσεις κι εσύ από την πλευρά σου και να μην πάρεις στα σοβαρά όσα τρομακτικά και τραυματικά θα ξεστομίσει στον θεατρικό του μονόλογο.

ΤΑΥΡΟΣ
Ο Ταύρος δεν θέλει να ξεφεύγει από το μέτρο και τα δράματα προτιμά να τα βλέπει σε ταινίες, κατά προτίμηση μασουλώντας ποπ-κορν ή νάτσος, παρά να πρωταγωνιστεί σε αυτά. Στην πραγματική ζωή προτιμά την ησυχία του, γι’ αυτό μην τον τσινάς και πολύ, αν δεν θες να το παίξεις… ταυρομάχος. Αν πάλι φτάσει σε σημείο βρασμού ψυχής και ξεσπάσει, πιθανόν θα προτιμούσες να μην ήσουν εκεί. Γιατί μπορεί πολλά από αυτά που θα βγάλει στη φόρα, να τα εννοεί κιόλας. Απλώς τα κρατούσε ώστε να συσσωρευτούν και να του δώσουν τη δημιουργική ορμή να εκφραστεί, αποδεικνύοντας πως τα καλύτερα δράματα τα γράφει η ίδια η ζωή.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Ο Δίδυμος είναι γεννημένος για να υποδύεται ρόλους, και τι καλύτερη έμπνευση γι’ αυτό από τον έρωτα; Ο μικρός φτερωτός θεός τον απογειώνει και τον βοηθά να δίνει ρεσιτάλ όχι μόνο ως προς την ηθοποιία, αλλά και ως προς τα ευφάνταστα σενάρια που σκαρώνει, δίνοντας μια νέα εκδοχή ακόμα και στην πιο πεζή πραγματικότητα. Οι πιο τρελές περιπέτειες, τραγικές, κωμικές και όλα τα ενδιάμεσα, του συμβαίνουν σε καθημερινή βάση. Μαζί του μπορείς να… βιώσεις τα πάντα, από τα πιο αστεία μέχρι τα πιο δραματικά, κι όχι τόσο επειδή είναι από φυσικού τους έτσι τα γεγονότα, αλλά επειδή αυτό το απίθανο ζώδιο έχει το ταλέντο να τα μεταμορφώνει.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Σαν ζώδιο του Νερού, ο Καρκίνος απολαμβάνει τα… πλατσουρίσματα στις λίμνες του ερωτικού πόνου. Κι αν δεν του τον προσφέρεις εσύ, θα τον ανακαλύψει μόνος του. Πόσο μάλλον αν του δίνεις ο ίδιος μικρές και μεγάλες αφορμές. Όπως η Αλίκη πλημμύρισε τη Χώρα των Θαυμάτων με τα δάκρυά της, έτσι κι εκείνος θα σε πνίξει με τα παράπονά του και τις περιγραφές του πόνου που τόσο άσπλαχνα του προκάλεσες. Τι κι αν εσύ δεν είχες ιδέα; Αλλά για να μην τον αδικούμε, δεν είναι μόνο δακρύβρεχτη η καθημερινότητά σου μαζί του. Ο Καρκίνος ξέρει και να γελάει, και να απολαμβάνει. Απλώς τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα καλό κλάμα.

ΛΕΩΝ
Στη θεατρική σκηνή της ζωής ένας είναι ο πρωταγωνιστής, ο Λέων φυσικά. Και σαν τέτοιος, πρέπει να σταθεί στο ύψος του, κρατώντας όλα τα φώτα και τα βλέμματα καρφωμένα επάνω του. Τι κι αν τα σενάρια της πραγματικότητας δεν έχουν γραφτεί με την απαιτούμενη φαντασία, στερώντας του την ευκαιρία να μεγαλουργήσει; Θα τα ξαναγράψει εκείνος, δίνοντας στον εαυτό του καλύτερες ατάκες, αντάξιες πρωταγωνιστή αρχαίας τραγωδίας. Και όπου δεν θα είναι κανένας κακομοίρης κατατρεγμένος, αλλά ένας ήρωας, ένας ημίθεος, που αντέχει όλα τα χτυπήματα της μοίρας και των ζηλόφθονων ανθρωπάκων. Κι εσύ δεν έχεις παρά να παρακολουθείς έκθαμβος και να χειροκροτείς –στα σωστά σημεία, το νου σου!…

Icecreamland

Αφηστε το σχολιο σας

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>