Πως σε επηρεάζει η ημέρα που γεννήθηκες;

διαολο

Είναι γνωστή η αντίληψη ότι οι άνθρωποι που γεννήθηκαν το Σάββατο έχουν την ιδιότητα οι ευχές ή οι …κατάρες τους να «πιάνουν» περισσότερο από των άλλων. Πέρα από αυτό όμως, που μπορεί να είναι και καθαρή πρόληψη ανάλογα με τον τρόπο που το βλέπει κανείς, η κάθε μέρα της εβδομάδας επηρεάζει με κάποιο τρόπο όσους γεννήθηκαν σε αυτήν. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι η καθεμιά από τις εφτά μέρες έχει από έναν πλανήτη για κυβερνήτη, που προκαλεί μια συγκεκριμένη επιρροή. Φυσικά η επιρροή αυτή δεν είναι με κανένα τρόπο τόσο σημαντική όσο η επίδραση της ημερομηνίας γέννησης που καθορίζει τον αστρολογικό χάρτη, αλλά δίνει κι εκείνη ορισμένα χαρακτηριστικά.

Οι πλανήτες που κυβερνούν τις μέρες είναι κληρονομιά από τις αρχαίες παραδόσεις, που έδιναν στην κάθε μέρα από ένα όνομα θεού. Το έκαναν οι Χαλδαίοι, οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι. Με την επικράτηση του Χριστιανισμού, η Κυριακή στις περισσότερες γλώσσες πήρε την ονομασία της από τον Κύριο (Dominus), αλλά τα ονόματα των υπόλοιπων ημερών που προήλθαν από τα λατινικά έχουν συνθετικά που παραπέμπουν στα ονόματα των πλανητών και των θεών. Έτσι λοιπόν, Δευτέρα σημαίνει η μέρα της Σελήνης, Τρίτη η μέρα του Άρη, Τετάρτη του Ερμή, Πέμπτη του Δία, Παρασκευή της Αφροδίτης, Σαββάτο του Κρόνου και Κυριακή του Ήλιου.
ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ
Η Δευτέρα έχει κυβερνήτη τη Σελήνη. Λένε πως τα άτομα που γεννιούνται αυτή η μέρα έχουν ιδιαίτερα γλυκό πρόσωπο, χάρη στην ευαισθησία και τη νεανικότητα που τους χαρίζει το φεγγάρι, έτσι καθώς ξαναγεννιέται κάθε μήνα. Είναι άνθρωποι ρομαντικοί και ονειροπόλοι, με ζωηρή φαντασία και πολλά ενδιαφέροντα. Έχουν τάση να μελαγχολούν και είναι πολύ εύκολο μια άστοχη κουβέντα ή πράξη από κάποιον άλλο να τους… πάρει από κάτω. Ωστόσο αυτό δεν κρατά πολύ. Σύντομα ξαναβρίσκουν την ενεργητικότητά τους. Μια ενεργητικότητα που είναι ιδιαίτερα αυξημένη ακριβώς στη μέρα τους, τη Δευτέρα. Τότε είναι γεμάτοι ιδέες, ενθουσιασμό και διαθέσεις να καταπιαστούν με πράγματα, σε τέτοιο βαθμό που να μοιάζουν… σαν σεληνιασμένοι, τουλάχιστον στα μάτια των άλλων.

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΤΡΙΤΗ …

Αφηστε το σχολιο σας

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>