Πως να νικησεις τη συναισθηματικη πεινα

woman-eating-from-fridge-630x450

Τρέφετε το στομάχι σας ή τρέφετε τα συναισθήματά σας? Συχνά η απάντηση βρίσκεται και στα δύο. Χρειάζεται να τρεφόμαστε για να γεμίζουμε καύσιμα το σώμα μας, αλλά μερικές φορές τρώμε για να ικανοποιήσουμε τα συναισθήματά μας. Θα μπορούσαν να είναι συγκεκριμένες τροφές γιατί είμαστε ευτυχισμένοι, λυπημένοι ή ακόμα και όταν βαριόμαστε, αλλά όταν τρώμε για άλλους λόγους και όχι επειδή πεινάμε, τότε είναι συναισθηματική πείνα.

Το να τρώμε όταν πραγματικά δεν πεινάμε είναι ένας βέβαιος τρόπος να προσθέσουμε μερικές ανεπιθύμητες θερμίδες (και κιλά!) Που γρήγορα μπορούν να καταστρέψουν το πρόγραμμα διαχείρισης βάρους σας.

Πως μπορείτε να νικήσετε την συναισθηματική πείνα; Πρώτα εντοπίστε τη διαφορά και μετά καταπολεμήστε την.

Εντοπίζοντας τη διαφορά:

- Η συναισθηματική πείνα εμφανίζεται ξαφνικά, η φυσική πείνα έρχεται σταδιακά.
- Ακόμη και όταν είστε χορτάτοι, είναι περισσότερο πιθανόν να συνεχίσετε να τρώτε αν είναι να ικανοποιήσετε ένα συναίσθημα.
- Εάν επιθυμείτε μία συγκεκριμένη τροφή όπως παγωτό, σοκολάτα ή πατατάκια, πιθανότατα τρώτε για να ικανοποιήσετε ένα συναίσθημα.
- Η συναισθηματική πείνα είναι σαν να έχετε την ανάγκη να καταναλώσετε ότι τροφές επιθυμείτε εκείνη την στιγμή, ενώ όταν πρόκειται για φυσική πείνα, μπορεί να περιμένει.
- Πιθανόν να αισθανθείτε τύψεις εφόσον φάγατε από συναισθηματική πείνα αλλά ποτέ όταν πρόκειται για φυσική πείνα.

Διαχείριση συναισθηματικής πείνας:…

Icecreamland

Αφηστε το σχολιο σας

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>