Ποια ζωδια γινονται οι καλυτεροι γονεις;

γονείς

Κριός
Οι Κριοί γονείς έχουν απύθμενη ενέργεια και λατρεύουν να εξερευνούν νέα πράγματα, άρα είναι πολύ πρόθυμοι στο να συμμετέχουν στα ενδιαφέροντα των παιδιών τους. Αυτό, φυσικά, είναι υπέροχο για τα παιδιά, αφού βρίσκουν ακόμα περισσότερη ενθάρρυνση στο να ανακαλύπτουν διαφορετικά πράγματα. Οι γονείς αυτοί είναι κατά κανόνα αυστηροί και, ενώ μπορεί κάποιες στιγμές να χάνουν την υπομονή τους, ηρεμούν γρήγορα και καταφέρνουν να προσπερνούν τις εντάσεις. Αυτό είναι, ίσως, και το μοναδικό τους μειονέκτημα: Δεν έχουν μεγάλη υπομονή. Μπορεί να εκνευριστούν όταν τα παιδιά «χαζολογούν» ή σκόπιμα καθυστερούν π.χ. να πάνε για ύπνο, ή ακόμα και όταν αργούν στο να μάθουν νέα πράγματα.

Ταύρος
Οι Ταύροι γονείς είναι υπομονετικοί, σταθεροί και ειλικρινείς. Δημιουργούν, δηλαδή, για τα παιδιά τους συνθήκες σταθερότητας, το οποίο είναι από τα πολύτιμα δώρα που μπορεί να προσφέρει ένας γονιός. Οι Ταύροι είναι, επίσης, εξαιρετικοί στο να βάζουν στόχους και να βρίσκουν, μεθοδικά, τον τρόπο να τους πετύχουν, ενώ την ικανότητά τους αυτή την διδάσκουν και στα παιδιά. Το μειονέκτημα με τους γονείς Ταύρους είναι ότι, ως ζώδια της Γης, είναι υπερβολικά πεισματάρηδες. Τους είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουν γνώμη όταν έχουν ήδη αποφασίσει κάτι και έτσι συχνά έρχονται σε αντιπαράθεση με τα παιδιά, αν αυτά θέλουν άλλα πράγματα. Στην εφηβεία των παιδιών, μάλιστα, τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα –εκτός κι αν το παιδί έχει πιο υποχωρητικό χαρακτήρα.

Δίδυμος
Εύστροφοι και φιλομαθείς, οι Δίδυμοι είναι εξαιρετικοί στον λόγο και στο πνεύμα, στοιχεία που κληροδοτούν και στα παιδιά τους. Οι Δίδυμοι φέρνουν τα παιδιά τους σε επαφή με ποικίλες νέες εμπειρίες, ειδικά με όσες έχουν να κάνουν με τη διανόηση. Το παιδί ενός Διδύμου θα επισκέπτεται συχνά τη βιβλιοθήκη, τα μουσεία και τον ζωολογικό κήπο. Το μειονέκτημα των γονιών Διδύμων είναι ότι, ενώ μπορεί να έχουν πολλά και διαφορετικά ενδιαφέροντα, συνήθως δεν εμβαθύνουν σε αυτά. Χρειάζεται να μάθουν να αναζητούν ασχολίες με περισσότερο βάθος και όχι να γνωρίζουν λίγο από όλα. Και επειδή μερικές φορές έχουν την τάση να αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις επιφανειακά, μπορεί να μη δώσουν την απαραίτητη σημασία όταν ένα παιδί απευθυνθεί σε αυτούς για κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Καρκίνος
Το παιδί με γονιό Καρκίνο είναι τυχερό, γιατί ο γονιός αυτός θα του αφοσιωθεί και θα φροντίσει να καλύψει κάθε του ανάγκη. Τα μωρά με γονείς Καρκίνους είναι αυτά που δέχονται τις περισσότερες αγκαλιές, τα παιδιά είναι τα πιο προστατευμένα και οι έφηβοι αυτών των γονιών οι πιο καλά αναθρεμμένοι. Το μειονέκτημα των γονιών Καρκίνων είναι ότι, αν και πολύ επιμελείς ως γονείς, έχουν την τάση να θυμίζουν ξανά και ξανά στα παιδιά τους τις «θυσίες» που έχουν κάνει για αυτά. Ειδικά όταν έρχονται στιγμές ανεξαρτητοποίησης του παιδιού, μπορεί να το «χτυπήσουν» στο φιλότιμο, λέγοντάς του φράσεις όπως «μετά από όσα έχω κάνει εγώ για εσένα!»

Λέων
Οι γονείς Λέοντες είναι αφοσιωμένοι στα παιδιά και την οικογένειά τους. Είναι γενναιόδωροι και γεμάτοι αγάπη, αλλά έχουν και πολλές απαιτήσεις από τα παιδιά, τα οποία έχουν μόνο να κερδίσουν από τα ηγετικά χαρακτηριστικά των γονιών τους. Οι γονείς αυτοί καθοδηγούν γεμάτοι ενθουσιασμό τα παιδιά σε πάσης φύσης ασχολία και ενδιαφέρον που μπορούν αυτά να έχουν. Το μειονέκτημα του Λέοντα γονιού, ωστόσο, είναι ότι μπορεί να αφοσιωθεί τόσο πολύ στο παιδί του και να νιώσει τόσο έντονα την ανάγκη να του προσφέρει τα πάντα που μπορεί να το κακομάθει. Γι’αυτό αποφύγετε να ενδίδετε σε κάθε επιθυμία και «καπρίτσιο» του παιδιού…

Icecreamland

2 Σχολια

  1. ada

    March 2, 2014 at 12:58 am

    Kale o ZYGOS den uparxei san gonios?

    • Ειρηνη Κατσιβελα

      March 2, 2014 at 10:59 am

      Για να δείτε τα υπόλοιπα ζώδια πατήστε στο “συνέχεια άρθρου..” .

Αφηστε το σχολιο σας

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>