Πεερ Γκυντ…ο Νορβηγος Δον Κιχωτης, του Χενρικ Ιψεν

PHOTO_PEER_GYNT7

Το είδαμε και πολύ μας άρεσε.

Σπεύσατε στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Όταν μου είπαν πως πρόκειται για τρίωρη παράσταση είπα : «Αποκλείεται!». Στη συνέχεια και με τα πολλά, πείστηκα, έβαλα τα καλά μου, πήρα μαζί μου τα τονωτικά μου, τα drinks τα ενεργειακά μου και πήγα. Όπως αποδείχθηκε στην πορεία, δεν εξοπλίστηκα σωστά.
Το ΚΘΒΕ έβαλε τα δυνατά του και μας χάρισε μια παράσταση άρτια σε όλα τα επίπεδα, κατά την ταπεινή και καθόλου εξειδικευμένη μου άποψη. Οι τρεις ώρες, δεν το αρνούμαι, δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά σχεδόν δεν καταλαβαίνεις πως περνάνε. Το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει τόσο για την όποια σωματική κούραση μπορεί να νιώσεις προσπαθώντας να ξεμουδιάσεις το κορμί σου πότε δεξιά και πότε αριστερά, όσο και για την αρκετά ανεπαρκή θέρμανση της αίθουσας.
Πρόκειται για την ιστορία της ζωής του ήρωα που έδωσε το όνομά του στον τίτλο, ενός ανθρώπου που πάντα αναζητούσε καταφύγιο στις χίμαιρες της φαντασίας του, αρνούμενος πεισματικά να συμβιβαστεί με την αφόρητα πραγματική πραγματικότητά του. Εγκαταλείπει μέρη, εγκαταλείπει ανθρώπους, εγκαταλείπει ιδέες, ενθουσιάζεται με νέες, απογοητεύεται, ταξιδεύει κι επιστρέφει, πάντα κυνηγώντας να βρει την απόλυτη ουτοπία του, τον Εαυτό του.
Όσο για την παράσταση…

Icecreamland

Αφηστε το σχολιο σας

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>