Η καλη μερα φαινεται απο το ισορροπημενο πρωινο

healthy breakfast foods

“Πρωινό σαν βασιλιάς, μεσημεριανό σαν πρίγκιπας, δείπνο σαν ζητιάνος.” Γνωρίζετε τι εννοεί? Ναι. Ζείτε σύμφωνα με αυτό? Μάλλον όχι.

Θυμάστε όταν ήσασταν παιδιά την μαμά σας να σας λέει: «Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας.» Δεν είναι μία παλιά ιστορία, έχοντας φάει ένα καλό πρωινό παίζει σημαντικό ρόλο στο να έχετε μια υγιεινή ζωή.

Όταν καταναλώνετε τις σωστές τροφές στο πρωινό, σας δίνει την ενέργεια της ημέρας δίνοντας ένα δυνατό ξεκίνημα στον μεταβολισμό σας, παρέχοντας μια σταθερή ροή της ενέργειας για να μπορείτε να ανταπεξέλθετε τις πρωινές ώρες, επιπλέον μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε την όρεξή σας – σπουδαία νέα αν ακολουθείτε ένα πλάνο διατροφής.

Πρωινό και μεταβολισμός
Ο μεταβολισμός είναι η φυσική και χημική διεργασία που δημιουργεί και χρησιμοποιεί ενέργεια στο σώμα. Η διάσπαση της τροφής που καταναλώνουμε και η μετατροπή της σε ενέργεια είναι η λειτουργία του μεταβολισμού. Ενώ κοιμάστε ο μεταβολισμός του σώματος επιβραδύνεται, καθώς τα αποθέματα τροφής είναι υποβαθμισμένα και οι απαιτήσεις ενέργειας προορίζονται μόνο για σημαντικές σωματικές λειτουργίες. Οπότε μπορείτε να φανταστείτε, ότι εάν δεν καταναλώσετε πρωινό, ο μεταβολισμός σας παραμένει σε χαμηλό ρυθμό και δεν παίρνει αυτό το δυνατό ξεκίνημα που χρειάζεται την ημέρα για να σας δώσει περισσότερη ενέργεια….

Icecreamland

Αφηστε το σχολιο σας

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>