Ζώδια και επαγγέλματα! Διάβασε ποιο επάγγελμα ταιριάζει στο ζώδιό σου και τι επάγγελμα διάλεξαν κάποιοι διάσημοι του ζωδίου σου!

χομπι

Σε ποιες δουλειές τα καταφέρνουν περισσότερο οι Καρκίνοι; Και ποιος είναι ο τομέας όπου «σκίζουν» οι Υδροχόοι; Δεν θα μιλήσουμε υποθετικά για το ποια είναι τα καλύτερα επαγγέλματα για κάθε ζώδιο, αλλά με γεγονότα. Με αφετηρία μια τεράστια στατιστική έρευνα που έκανε ο Άντις Κόλινς με βάση τις ημερομηνίες γέννησης (και κατ’ επέκταση τα ζώδια) 11.439 σημαντικών προσωπικοτήτων, που έζησαν από το 1400 και μετά. Και μάλιστα τόσο σημαντικών ώστε οι βιογραφίες τους να περιλαμβάνονται στην εγκυκλοπαίδεια Μπριτάνικα.

Όπως θα δείς παρακάτω, ο Κόλινς διαμόρφωσε ένα είδος βαθμολογικών πινάκων (πληθυσμιακή καταγραφή ανά επαγγελματικό τομέα και ζώδιο) όπου αναγράφονται για κάθε ζώδιο οι τομείς στους οποίους οι εκπρόσωποί του διέπρεψαν και διαπρέπουν. Έτσι μπορείς να δεις, αν για παράδειγμα το ζώδιό σου είναι ο Ταύρος, ότι ενδεχομένως να γινόσουνα καλύτερος μαθηματικός από συγγραφέας. Κι ότι πιθανόν θα τα κατάφερνες περισσότερο σαν αρχιτέκτονας, παρά σαν ηθοποιός.—εντελώς το αντίθετο απ’ ό,τι αν ήσουν Υδροχόος.

Βέβαια αυτά δεν παύουν να είναι παρά μια στατιστική καταγραφή. Και ιδίως στην Αστρολογία, όπου παίζουν ρόλο τόσοι παράγοντες, τόσοι συνδυασμοί από θέσεις πλανητών, η εικόνα των ικανοτήτων που έχει ο καθένας αλλά πάνω απ’ όλα των επιθυμιών του είναι εντελώς διαφορετική.

Έτσι, το έχεις για ζώδιο τον Λέοντα αλλά να βρίσκεται ο Ερμής σου στον Αιγόκερω, σημαίνει ότι ο τρόπος που σκέφτεσαι και επικοινωνείς -ο οποίος καθορίζεται από τον Ερμή- παίρνει κάποια χαρακτηριστικά από τον Αιγόκερω (π.χ. μια κάποια αδιαλλαξία). Αν έχεις την Αφροδίτη σου στον Σκορπιό, η αισθητική και οι αξίες σου –που τα καθορίζει η Αφροδίτη— επηρεάζεται από αυτό το ζώδιο. Κι αν η Σελήνη σου είναι στον Καρκίνο, βιώνεις τα συναισθήματά σου –τα οποία επηρεάζονται από τη Σελήνη –παρόμοια με τους εκπροσώπους του Καρκίνου. Μπορεί λοιπόν ένας Κριός που κανονικά έχει γρήγορη σκέψη, με τον Ερμή του στους Ιχθείς να μπερδεύεται ή με τον Ερμή του στον Ζυγό να δυσκολεύεται να πάρει τόσο άμεσες αποφάσεις. Με άλλα λόγια, το ζώδιό μας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες και όχι ο μοναδικός.

Αυτό εξηγεί πώς, για παράδειγμα ο Λουί Παστέρ, διάσημος Αιγόκερως, ήταν πρωτοπόρος στη βιολογία, έναν τομέα όπου οι περισσότεροι εκπρόσωποι του ζωδίου του δεν έχουν καθόλου λαμπρές επιδόσεις. Όμως και πάλι, όλα αυτά σίγουρα μας δίνουν έναν οδηγό για το πού μας οδηγεί ο Ήλιος μας. Γιατί μην ξεχνάς κάτι πολύ σημαντικό: Τα καταφέρνεις καλύτερα στα πράγματα για τα οποία είσαι φτιαγμένος και στα πράγματα που αγαπάς. Και να θυμάσαι ακόμα ότι, σε μια εποχή σαν αυτή που ζούμε, όπου όλες οι επαγγελματικές προοπτικές φαίνονται τόσο περιορισμένες, μια κρίση ίσως να είναι η ιδανική ευκαιρία για να ασχοληθείς με αυτό στο οποίο πραγματικά μπορείς να πετύχεις. Και επειδή η άποψη σου μας ενδιαφέρει, μην ξεχάσεις όταν διαβάσεις το δικό σου ζώδιο, να μας πεις στο τέλος του άρθρου, στα σχόλια, την άποψη σου και ποιο επάγγελμα κάνεις ή ποιό είναι εκείνο που θέλεις να ακολουθήσεις.

Κριός

Οι Κριοί είναι δυναμικοί και διεκδικητικοί, έχουν γρήγορη σκέψη και τα καταφέρνουν όπου απαιτείται αυτοπεποίθηση και θέληση. Τους αρέσει η αναμέτρηση με τους άλλους και δεν τους πτοεί η σωματική κόπωση. Βαριούνται τις δουλειές που δεν τους δίνουν την αίσθηση της εναλλαγής και της ποικιλίας.

Σύμφωνα με τη στατιστική, οι διάσημοι Κριοί είναι πληθυσμιακά:

• 1οι σε Μαθηματικά, Εφευρέσεις – Επιστήμες Μηχανικών, Καλές Τέχνες, Εφαρμοσμένες Τέχνες, Ηθοποιία
• 2οι σε Επιστήμες Βιολογίας, και στους Μουσικούς – Τραγουδιστές
• 3οι σε Πολιτική – Διακυβέρνηση, Χορό, Αθλητισμό και Ποίηση
• 4οι σε Αστρονομία, Εκπαίδευση, Ψυχολογία, Σχεδιαστές Μόδας, Ζωγραφική, Κοινωνιολογία, Ιατρική, Γεωγραφική Εξερεύνηση
• 5οι σε Νομικές Επιστήμες, Φιλοσοφία, Καρτούν – Εικονογράφηση
• 6οι στο Σκάκι
• 7οι σε Πολιτικές Επιστήμες, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Χημεία
• 8οι σε Στρατιωτική Διοίκηση, Γλωσσολογία, Αρχιτεκτονική, Λογοτεχνία, Δημοσιογραφία – Εκδόσεις
• 9οι σε Φυσική, Αστροναύτες
• 10οι στους Συνθέτες Μουσικής
• 11οι σε Ιστορία -Ανθρωπολογία, Αρχαιολογία, Οικονομικές Επιστήμες
• 12οι σε Θρησκευτικά, Γεωγραφία – Γεωλογία, Σκηνοθεσία Κινηματογράφου -Θεάτρου

Μερικοί διάσημοι Κριοί: Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι που διέπρεψε στα πάντα, σε επιστήμες και τέχνες.. Οι ηθοποιοί Δημήτρης Χορν, Γιώργος Αλεξανδράκης, Τσάρλι Τσάπλιν, Μάρλον Μπράντο, Μπέτι Ντέιβις, Ομαρ Σαρίφ, Ρασελ Κρόου Έμμα Τόμσον, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Στιβ Μάρτιν. Οι σταρ της μουσικής Αρίθα Φρανκλιν, Ελτον Τζον, Σελίν Ντιον , Ερικ Κλάπτον. Οι ποιητές Άγγελος Σικελιανός, Διονύσιος Σολωμός, Γιώργος Σεφέρης, Πολ Βερλέν, Γουίλιαμ Γουέρντσγουερθ. Οι πολιτικοί Αλ Γκορ, Κόφι Ανάν, Νικίτα Χρουτσόφ, Τόμας Τζέφερσον, Τζον Μέιτζορ και …ο Χίτλερ. Επίσης ζωγράφος Βίνσεντ Βαν Γκονγκ και ο διάσημος ψυχολόγος Αβραάμ Μάσλοου.

Ταύρος…

Αφηστε το σχολιο σας

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Read previous post:
thessalonikeis
14 Διαφορές ανάμεσα στους Αθηναίους και στους Θεσσαλονικείς

Τις μαζέψαμε όλες εδώ: 1. Οι Αθηναίοι όταν πηγαίνουν σε σουβλατζίδικα και θέλουν να πάρουν ένα σουβλάκι χωρίς πίτα, το...

Close