Ανωριμότητα. Πως επιδρά στην εξέλιξη του έρωτα; Ποιοι είναι οι ανώριμοι του ζωδιακού;

ανωριμοτητα

Πως επιδρά στον έρωτα η ανωριμότητα;

Όλοι κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας. Είναι αυτό το παιδί που αρνείται να μεγαλώσει, με αποτέλεσμα να δυσκολεύει όχι μόνο τη δική μας ζωή, αλλά και τη ζωή των γύρω μας και κυρίως αυτών με τους οποίους εμπλεκόμαστε συναισθηματικά. Τα αίτια θα πρέπει να τα αναζητήσουμε στην οικογένειά μας και στον τρόπο που γαλουχηθήκαμε. Τη μεγαλύτερη ευθύνη σίγουρα την έχει η μητέρα, αφού εκείνη θα δημιουργήσει τις συναισθηματικές βάσεις πάνω στις οποίες θα πατήσει το παιδί μέχρι την ηλικία των 7 ετών, για να μπορέσει σαν ενήλικας να λειτουργήσει συναισθηματικά αυτόνομα και κατά συνέπεια να έλξει υγιείς σχέσεις στη ζωή του.

Η υπερπροστασία, μέσα από την έλλειψη εμπιστοσύνης, η στέρηση πρωτοβουλίας, όπως επίσης και η πρόωρη ωριμότητα, που πολλές φορές επιβάλλουν οι γονείς ή ακόμα και οι ίδιες οι συνθήκες στο οικογενειακό περιβάλλον, έχουν σαν αποτέλεσμα αφ’ ενός το παιδί μέσα μας να διακατέχεται από το αίσθημα του ανικανοποίητου, περιμένοντας να πάρει αυτό που δεν πήρε και αφ’ ετέρου να αναζητά συνεχώς την επιβεβαίωση, να αναλώνεται σε ακατάλληλες σχέσεις, μην έχοντας την δυνατότητα να διεκδικήσει και να κατακτήσει τη συναισθηματική επάρκεια.

Πίσω από την κάθε αποτυχία, την κάθε ανεπάρκεια, σε οποιονδήποτε τομέα, κρύβεται το παιδί μέσα μας που συνεχώς βρίσκεται σε σύγκρουση με τον άλλο του εαυτό και στον τομέα εκείνο που ο καθένας έχει επιλέξει να πάρει τα πιο δυνατά μαθήματα της ζωής του. Γιατί αυτό σημαίνει ανωριμότητα: ένα πεδίο πρόκλησης και αναμέτρησης των δύο εαυτών, του ενήλικα, αυτού που θέλει να βγει να αναμετρηθεί στο στίβο της ζωής και να βγει νικητής και αυτόν του παιδιού, που θέλει να μένει στο ανικανοποίητο, σε αυτό που θα τον υποτάξει σε μία πραγματικότητα ασύμβατη με αυτήν που η ανώτερη φύση μας θέλει να εκφράσει, μέσα από τη μοναδικότητα που διαθέτει ο κάθε άνθρωπος. Είναι αυτή η μοναδικότητα που θα καθορίσει το κατά πόσο ψηλά η χαμηλά κυμαίνεται ο δείκτης της αυτοαξίας του ατόμου. Αφού έτσι κι αλλιώς το ποσοστό αγάπης που εισπράττουμε από τους άλλους είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το ποσοστό αγάπης που διαθέτουμε εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας.

Ταλέντα που πήγαν χαμένα, συναισθήματα που δεν εκφράστηκαν, όνειρα που δεν υλοποιήθηκαν, σχέσεις που χάθηκαν άδοξα. Ευθυνοφοβία, και κατά συνέπεια συναισθηματική ανωριμότητα, είναι τα πρωτογενή αίτια αυτών και πολλών άλλων ακόμα καταστάσεων. Αλίμονο όμως, εάν όλοι κάπου βαθιά στην καρδιά μας δε συντηρούσαμε αυτό το παιδί, που μας κάνει στις δύσκολες στιγμές να περιμένουμε ότι κάτι θα γίνει, αφού κάποιος άλλος φροντίζει για εμάς, που μας κάνει να αναζητάμε τη χαρά προσφέροντάς την και στους άλλους, ακόμα και αν οι συνθήκες είναι αντίξοες. Είναι αυτό το παιδί που δε χρειάζεται σημαντικές αφορμές για να χαίρεται και να διακατέχεται από την ακράτητη περιέργεια να μαθαίνει τον κόσμο.

Σαφώς και δεν είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε, απλά και μόνο από το ζώδιο, το ποσοστό ανωριμότητας του ατόμου, αφού θα πρέπει να έχουμε την ολοκληρωμένη αστρολογική του εικόνα μέσα από τον Αστρολογικό του Χάρτη. Και θα πρέπει να αναφέρουμε πως ο Κρόνος, κυρίως, κάνοντας ευνοϊκές γωνίες με τα φώτα και τους υπόλοιπους προσωπικούς πλανήτες, δημιουργεί τις προϋποθέσεις που χρειάζεται το άτομο για να μπορεί να πατά σε στέρεες βάσεις. Κάποια ζώδια, όμως, είναι ενδεικτικά, όσον αφορά την πιο ώριμη συμπεριφορά, όπως και το αντίθετο. Σημαντικό ρόλο εδώ θα παίξει η κατηγορία, όσον αφορά το στοιχείο στο οποίο ανήκει ο Ήλιος (φωτιά, γη νερό, αέρας).

Πόσο ανώριμο είναι κάθε ζώδιο;

ΚΡΙΟΣ

Πιο χαρακτηριστική ζωδιακή περίπτωση παιδιού δε θα μπορούσε να υπάρξει από αυτήν του Κριού. Το αιώνιο παιδί του ζωδιακού, που αρέσκεται να παίζει συνεχώς, ακόμα και παιχνίδια επικίνδυνα. Μέσα από την ισχυρή ενστικτώδη ορμή που τον χαρακτηρίζει, και σε χρόνο ανύποπτο, αφήνεται στο να παρασυρθεί και μ’ ένα μοναδικό τρόπο να παρασύρει και τους άλλους. Δύσκολο να κάνεις πλάνο μ’ έναν Κριό, πόσο μάλλον να επενδύσεις πάνω του τη συναισθηματική σου ζωή, σε ό, τι αφορά τη μακροβιότητα της σχέσης. Τα λόγια και οι υποσχέσεις είναι απόρροια της στιγμής και τίποτα δε σου εγγυάται ότι θα τα ξανακούσεις την επόμενη μέρα. Και το πιο δύσκολο ακόμα είναι η έλλειψη ενσυναίσθησης. Μέσα από τον εγωκεντρισμό του παιδιού, θεωρεί ότι όλα πρέπει να περιστρέφονται γύρω από εκείνον, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να αφουγκράζεται τις συναισθηματικές ανάγκες του άλλου. Αυτή η τάση, που τον διακατέχει, του να φταίνε οι άλλοι για ό, τι συμβαίνει του στερεί την ικανότητα να αναλαμβάνει την ευθύνη της σχέσης. Αγαπάει τη ζωή όμως. Και αυτήν την αίσθηση ξέρει να την μεταδίδει, με αποτέλεσμα να βρίσκει και εύκολα τρόπους να σε κάνει να περνάς καλά, να διασκεδάζεις και να ζεις το σήμερα. Είναι το μόνο που μπορεί να σου εγγυηθεί.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο γήινος και σταθερός του ζωδιακού έχει ένα μοναδικό τρόπο να σου μεταδίδει ασφάλεια και να σου επιτρέπει, από την πρώτη στιγμή, να επενδύσεις επάνω του, κυρίως όμως σε ό, τι αφορά τον τρόπο που θα ήθελες να ανταποκριθεί ερωτικά. Σε ό, τι αφορά τη συναισθηματική ανταπόκριση, εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν, αφού το παιδί που υπάρχει μέσα του, του στερεί το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τα συναισθήματά του, αφού θεωρεί, σαν το πιο φυσιολογικό πράγμα, μόνο οι άλλοι να το κάνουν για εκείνον. Και ειδικά στην περίπτωση που η φύση τον έχει προικίσει με αυτά τα μοναδικά εξωτερικά χαρίσματα, που μόνο σ’ έναν Ταύρο μπορείς να συναντήσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, τα πάντα μπορεί να θυσιάσει στο βωμό του ναρκισσισμού του, ακόμα και μεγάλους έρωτες, αφού δύσκολα θα αφήσει χώρο στην καρδιά του για την αγάπη. Το «ναι» του όμως είναι ναι και το «όχι» του είναι όχι. Με αποτέλεσμα, να γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή τι έχεις να περιμένεις και, το πιο σημαντικό, δεσμεύεται στις αποφάσεις του, για τις οποίες, ακόμα και αν κάποια στιγμή μετανιώσει, θα κάνει τα πάντα προκειμένου να τις υποστηρίξει μέχρι το τέλος.

ΔΙΔΥΜΟΙ…

Αφηστε το σχολιο σας

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Read previous post:
κοπλιμέντο
7 Σημάδια ότι ταιριάζετε απόλυτα!

Είσαι ακόμα ερωτευμένη με τον δικό σου; Γελάτε με τα ίδια χαζά αστεία; Ε τότε σίγουρα, ταιριάζετε πάρα πολύ και...

Close