Τα ζώδια, ο θυμός τους και η δημιουργική του έκφραση!

υπομονή μου

Ο θυμός των ζωδίων

«Χαμήλωνε τον θυμό σου για να μην χάνεις το μυαλό σου»
Γρηγόριος ο Θεολόγος.

Δυστυχώς όμως πολλές φορές χάνουμε το μυαλό μας και πάνω στον θυμό μας λέμε ή κάνουμε πράγματα για τα οποία αργότερα μετανιώνουμε.. Ευτυχώς υπάρχουν και πιο δημιουργικοί τρόποι να εκφράσουμε το θυμό μας από το να βάζουμε τις φωνές ή να σπάμε ότι βρούμε μπροστά μας και η Αστρολογία είναι εδώ για να σε βοηθήσει με τις γνώσεις της!

Διάβασε λοιπόν το πώς εκφράζει το κάθε ζώδιο τον θυμό του, πως μπορεί αυτός ο θυμός να γίνει δημιουργικός αλλά και πώς να τον αντιμετωπίζεις και να τον εκτονώνεις!

ΚΡΙΟΣ

Μια από τις αδυναμίες του Κριού είναι η έλλειψη αυτοκυριαρχίας. Όταν οργιστεί, δύσκολα συνέρχεται, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που διακυβεύονται τα συμφέροντά του ή πρόκειται να χάσει κάτι πολύτιμο. Τη στιγμή που οργίζεται, είναι ανάγκη γι’ αυτόν, να εκτονώσει όλη αυτή τη θύελλα που νιώθει βαθιά μέσα του. Πολλές φορές μάλιστα, στα γεμάτα οργή ξεφωνητά του, δεν διακρίνει κανείς λόγια διεκδίκησης του δίκαιου του, αλλά ασυναρτησίες, μόνο και μόνο για να μην επιτρέψει στον εαυτόν του να οπισθοχωρήσει. Οι φωνές του λοιπόν, δεν οδηγούν πουθενά. Και όμως, όταν ένας Κριός νιώθει θυμωμένος, μπορεί να διοχετεύσει αυτή τη νευρώδη ενέργεια του, στο να κάνει πράγματα που απαιτούν την αποφασιστικότητα του, “εδώ και τώρα”. Θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, για παράδειγμα, (οι φωνές) σε κάποιο χρηματιστηριακό χώρο (το χρηματιστήριο, πολλές φορές, αποτελεί χώρο οργισμένων κραυγών), ή σε κάποιο χώρο που χρειάζεται να επιβάλλεται κανείς με τη φωνή του. Μπορεί ακόμα, τότε που το νεύρο του βρίσκεται στο ζενίθ του, να καταπιαστεί και να ολοκληρώσει πράγματα που έχει αφήσει σ’ εκκρεμότητα. Ένας άλλος τρόπος εκτόνωσης του θυμού του, είναι να κάνει γυμναστική ή να επιδοθεί σε μία σκληρή μορφή εργασιοθεραπείας, έτσι, και τα νεύρα του θα τα εκτονώνει και κάποιο χρήσιμο έργο θα βγάζει.

Αν συμβιώνετε με Κριό, λοιπόν, πρέπει να εκπαιδευτείτε στο να διατηρείτε την αυτοκυριαρχία σας, τις στιγμές των εκρήξεων του. Αν γίνετε και εσείς επιθετικοί, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να κατακυριευτεί από εχθρικά συναισθήματα για σας. Ο Κριός δε δαμάζεται εύκολα, όμως και για ν’ αποφευχθεί η λεγόμενη “κακιά ώρα” χρειάζεται ν’ αντιμετωπίζεται με ειδική τεχνική. Ο θυμός του πάντα διαρκεί όσο χρειάζεται να φουντώσει μια φωτιά και αμέσως μετά δεν υπάρχει ούτε ίχνος της έντασης. Ποιος ο λόγος, να βάζετε κι εσείς το λάδι στη φωτιά;

ΤΑΥΡΟΣ

Όταν φτάνει στο σημείο να εξοργιστεί, μπορεί να τον δεις να αναποδογυρίζει ακόμα και το τραπέζι του φαγητού στην αγκαλιά κάποιου προσκεκλημένου του. Το ξέσπασμά του, χωρίς καμιά αμφιβολία, μπορεί να είναι η απόρροια μιας κατάστασης, που υποτροπίαζε μέσα του εδώ και πολύ καιρό. Όμως, το μεγαλύτερο του πρόβλημα είναι, ότι δυστυχώς δεν παραδέχεται ότι θυμώνει πολύ και εύκολα. Το να κρατάνε, λοιπόν, οι Ταύροι το θυμό τους να επωάζεται μέσα τους, δεν είναι ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας. Μια ήσυχη έφοδος στην κουζίνα, τον χώρο που σχετίζεται με τη νευρική λαιμαργία, συνήθως, ηρεμεί την οργισμένη φύση τους. Πάντως, δεν είναι ο ιδανικός τρόπος, για να “καταβροχθιστεί” το πρόβλημα. Μπορεί όμως, δημιουργώντας ένα μουσικό κομμάτι, εκτελώντας το μάλιστα, με το αγαπημένο τους όργανο, ζωγραφίζοντας ή βάφοντας κάτι, που από καιρό, έχουν εμπνευστεί ή φτιάχνοντας τα φυτά τους, μπορεί να εκτονώσουν την οργή τους, (ενέργεια τους), σε μια εποικοδομητική δράση.

Αν συμβιώνετε με Ταύρο, πρέπει να ασκηθείτε, στο να διατηρείτε πάντα χαμηλούς τόνους, όταν μιλάτε. Ενοχλείται με τη γρήγορη και μεγαλόφωνη ομιλία. Επίσης, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι ζείτε με άτομο, που όταν πεισμώνει δεν υποχωρεί. Ποτέ λοιπόν, δεν πρέπει να του επιβάλλετε την γνώμη σας. Όταν τον δείτε να εκνευρίζεται, αδιαφορήστε. Οπλιστείτε με όση ευγένεια διαθέτετε και προσπαθήστε, να του εκθέσετε τη γνώμη σας μέχρι… που τελικά να συμβιβαστεί.

ΔΙΔΥΜΟΙ…

Αφηστε το σχολιο σας

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Read previous post:
πορτοκαλιές
Τα ζώδια και ο χωρισμός! Πως τον αντιμετωπίζει το κάθε ζώδιο;

Τα ζώδια, ο χωρισμός και ο τρόπος που τον αντιμετωπίζουν... Στις σχέσεις των ανθρώπων υπάρχει ο έρωτας, η αγάπη, το...

Close