Οι διαφωνιες στη σχεση και τα ζωδια. Ποιος περναει το δικο του;

πουτανα

Εσύ θέλεις να πάτε σινεμά να δεις το καινούργιο φιλμ του Γούντι Άλεν, ο άλλος προτιμά να πάτε στου Κώστα για να δείτε όλοι μαζί το ματς. Εσύ ονειρεύεσαι να μείνεις στην εξοχή, ο άλλος μόλις βρεθεί μακριά από καυσαέριο παθαίνει στερητικό. Εσένα σου αρέσουν τα παϊδάκια στα κάρβουνα με το ξυγκάκι τους, ο άλλος θέλει σούσια και γλυκόξινες αηδίες. Κι όσο για το πώς θα διακοσμηθεί το σπίτι, ο ένας το βλέπει σε κάτι σαν σελίδα περιοδικού ντεκό, ο άλλος σαν το σπίτι των Χόμπιτ. Γάμος; Αν, ΑΝ, τονίζει ο ένας, τον κάνουμε, θα είναι πολιτικός σίγουρα. Και τι, να μην πάμε στην εκκλησία δηλαδή, λες και ντρεπόμαστε; διερωτάται ο άλλος.

Οι διαφωνίες σε μικρά και μεγάλα θέματα είναι το καθημερινό στοίχημα σε μια σχέση. Το ζήτημα όμως είναι πώς λύνονται, ποιος επιβάλει το δικό του, ποιος καπελώνει τον άλλον, και πόσο αυτός που υποχωρεί δέχεται να καταπιέσει τις δικές του επιθυμίες και ανάγκες για χάρη της υποτιθέμενης αρμονικής συμβίωσης. Και πώς θα του βγει το απωθημένο, αργά ή γρήγορα.

ΚΡΙΟΣ
Κανείς δεν κάνει του κεφαλιού του με περισσότερη συνέπεια από τον Κριό. Η έκφραση που θα ακούσεις συχνότερα από τα χείλη του είναι «εμένα αυτή είναι η γνώμη μου και αν θέλεις ακολουθείς». Αν πάλι δεν θέλεις, κακό δικό σου και σκασίλα δικιά του, υπονοείται. Βέβαια, επειδή είναι γαλαντόμος, τα χατίρια των άλλων θα τα κάνει κατά καιρούς. Αλλά θα έχει δηλώσει ότι δεν περιλαμβάνονται στην τιμή και θα υπάρξει έξτρα χρέωση. Τι είδους χρέωση; Για παράδειγμα, εγώ δέχτηκα να πάμε να φάμε στη μάνα σου προχτές. Εσύ δεν θα στραβομουτσουνιάσεις που θα φύγω τριήμερο με τα παιδιά, ωραία; Τέλεια. Τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι.

ΤΑΥΡΟΣ…

Αφηστε το σχολιο σας

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>